KOKO-OPAS

Luethan koko-oppaamme tarkasti ennen sormuksen tilausta!

Suomessa yleisesti mitataan sormuksen koko sormen halkaisijan perusteella millimetreinä. 

Olemme erikoistuneet astetta kovempiin metalleihin, jolloin sormuksien pienentäminen tai suurentaminen EI välttämättä aina ole mahdollista. Tämän takia on tärkeää tilatessa tietää oikea sormen koko.

Paras tapa mitata sormen koko on käydä lähimmässä kultasepänliikkeessä tai tulemalla meille sormen mittaukseen. Kokoa mitatessa on tärkeää tietää suunnitellun sormuksen leveys. Mitä leveämpi sormus, sitä isompi sormuksen koon tulee olla.

Valitettavasti sormuksen koon valitsemiselle ei ole yleispätevää sääntöä. Toiset tykkäävät, että sormus tuntuu löysemmältä, kun taas toiset eivät halua sormuksen liikkuvan lainkaan. Sormuksen kuuluu tuntua mukavalta, mutta kuitenkin sen olisi hyvä ottaa hieman kiinni nivelen kohdalta, jotta se ei tippuisi. Sormuksen tulisi lähteä sormesta pois hieman hankalasti, esimerkiksi pyörittämällä.

Jokaisen sormet käyttäytyvät eri lailla. Joillakin sormet turpoavat päivän aikana, kun taas jollakin ei tapahdu mitään muutosta. Parhaiten tietää oikean sormuksen koon vasta, kun sormusta on käyttänyt muutaman kuukauden. Huomioithan, että jokainen sormi on erikokoinen. Eli jos sinulla on sopiva sormus etusormeen, niin se ei ole sama koko, joka käy nimettömään.

Jos sinulla ei ole kokemusta sormuksen käytöstä, suosittelemme edullisempaa koesormusta ennen varsinaisen sormuksen ostamista. Koesormuksen tulisi olla saman levyinen, kuin mitä ajateltu varsinainen sormus on. Meillä on mahdollisuus valmistaa ilmaiseksi koesormus sormuksille, joiden hinnat lähtevät 1500 € ja siitä ylöspäin. Tällöin voit lisätä ostamasi sormuksen viestikenttään, että haluat koesormuksen. Koesormuksen valmistukseen tulee varata aikaa 2–4 viikkoa, jonka jälkeen lähetämme sen sinulle kirjeitse. Alamme valmistamaan varsinaista sormusta vasta sitten, kun olet hyväksynyt oikean koon. Eli tällöin arvioitu sormuksen toimitusaika ei valitettavasti pidä enää paikkaansa.

Jos olet tilannut meiltä sormuksen, mutta koko olikin tilauksen yhteydessä vahingossa väärä, niin ilmoitathan meille asiasta mahdollisimman nopeasti. Myös jos sormus on väärän kokoinen saapuessaan, niin otathan meihin yhteyttä myös mahdollisimman nopeasti. Se on täysin sormuskohtaista, kuinka paljon pystymme sormuksen kokoa muokkaamaan, eli selvitämme aina tilannekohtaisesti mahdollisuutemme muokkauksiin. Meille voi lähettää sähköpostia info@petripulliainen.com.

Jos sinulla heräsi mitään kysymyksiä liittyen sormuksen koon valintaan, olethan meihin yhteydessä. Vastaamme mielellään kaikkiin kysymyksiin.