fbpx

KORUJEN HOITO- JA KÄYTTÖOPAS

Olemme petripulliainen.com sivustolla erikoistuneet astetta kovempiin metalleihin. Kuitenkaan tämä ei poista korujen ylläpidon ja hoidon tärkeyttä. Yleisesti korujen hoidossa pitää miettiä sitä, milloin koruja voi käyttää ja milloin ne olisivat hyvä ottaa pois. Tällöin korullasi on mahdollisimman pitkä käyttöikä. Vaikka olisi erittäin houkuttelevaa käyttää koruja koko ajan, niin on tilanteita, joihin erityisesti sormusten käyttö ei kuulu.

Suosittelemmekin sinua noudattamaan näitä ohjeita.

Sormukset tulisi ottaa pois:

  • Ennen nukkumaanmenoa. Sormille tekee hyvää olla ilman sormuksia nukkuessa, jotta sormi pääsee palautumaan.
  • Aktiviteettien aikana. Kuten urheillessa (erityisesti kuntosalilla), tiskatessa, puutarhatöissä, leipoessa (välillä sormuksia etsitään kakuista ja leivistä) tai missään missä on vaarana, että sormus tai sormi vaurioituu. Sormus saattaa onnettomuustilanteessa pahentaa vammaa tai hidastaa vamman hoitamista. 
  • Uidessa tai uima-altaassa. Ei ole ensimmäinen kerta, kun sormus on hävinnyt järveen. Myös vedestä saattaa tarttua sormukseen erilaista likaa.
  • Ennen suihkua ja käsienpesua Shampoo, hoitoaine ja saippua voivat varastoitua istutusten alle, jolloin ne saattavat alkaa aiheuttaa ihoärsytystä.
  • Aina kun olet tekemisissä kauneudenhoitotuotteiden kanssa. Kuten voiteiden, aurinkosuojien ja meikkien, jotka saattavat kertyä sormuksen istutuksiin. Tällöin ne voivat alkaa aiheuttamaan myös ihoärsytystä.
  • Raskasta työtä tai remonttia tehdessä. Erilaiset maalit, tasoitteet ja laastit tarttuvat sormuksiin ja koruihin. Myös kovat metallit naarmuttavat erityisesti sormusten pintaa. Esimerkiksi raskaita esineitä kantaessa saattaa sormukseen tulla siirtometallia, joka näyttää sormuksessa naarmulta, mutta onkin toista metallia kertyneenä sormuksen pinnalle.

Neuvona meillä onkin, että opettele ottamaan mukaan sormusrasian, johon voit laittaa sormuksen tilanteissa, joissa sormusta ei tulisi käyttää. Tai sitten hanki toinen edullisempi ”käyttösormus”. Tällöin ei harmita, jos sormus saa suurempaa osumaa tai vaikka lomaillessa varkauden yllättäessä.

Korvakorut tulisi ottaa pois:

  • Ennen nukkumaanmenoa. Korvien iholle tekee hyvää, että se saa hengittää ilman korvakoruja. Nukkuessa korvakorut saattavat myös joutua puristuksiin, jossa tappi tai takaosa vääntyy.
  • Ennen suihkua/ saunaa / uintia. Korvakoruihin tarttuu kuollutta ihoa, joka kastuessaan alkaa helposti kertymään taustojen ympärille. Samalla siihen alkaa tarttumaan shampoot ja hoitoaineet.
  • Ennen urheilua. Koskaan ei tiedä mitä vahinkoja urheillessa voi sattua. Esimerkiksi korvakoru saattaa jäädä johonkin kiinni.

 

1.Tarkistuta ajoittain sormuksesi ja korusi kunto.

Joskus esimerkiksi sormus voi saada niin ison kolhun, että se vaikuttaa timanttien istutukseen. Tällöin timantti saattaa päästä heilumaan, jos istutus on löystynyt tai sen kynsi on katkennut osumasta. Jos huomaat, että sormus jää johonkin jumiin tai se saa ison osuman, suosittelemme olemaan meihin yhteydessä info@petripulliainen.com. Voidaan sopia huoltoaika tai voimme suositella sinulle lähintä laadukasta kultaseppää tarkistamaan tilanteen.

2.Puhdista korusi säännöllisesti. 

Sormukset ja korvakorut keräävät jokapäiväisessä käytössä likaa ja rasvaa allensa. Tämän takia olisi hyvä pestä timanttisormukset/korvakorut kerran viikossa, mutta ainakin kerran kuukaudessa. Kotikonstein puhdistus onnistuu laittamalla koru likoamaan lämpimään veteen, jossa on reilusti käsitiskiainetta ja annetaan sen vaikuttaa yön yli. Tämän jälkeen koru huuhdotaan hyvin ja annetaan kuivua rauhassa. Kuivatessa talouspaperilla tai erilaisilla pyyhkeillä irtoaa niistä yleensä pientä nukkaa korun pintaan, sekä ne saattavat naarmuttavat kiillotettuja osia.

3.Sormen turvotessa

Jos jostain syystä sormesi pääsee turpoamaan, niin älä yritä repiä sormusta pois, tämä turvottaa sormea vain lisää. Jos näyttää siltä, että turvotus ei laske, ota meihin yhteyttä. Jos sormus on terästä, Damascusterästä tai titaania, niin sormuksen saa katkaistua sormuksen katkaisutyökalulla, jossa on kovapalaterä. Valitettavasti kaikilla kultasepillä tai lääkäreillä ei ole käytössä kyseistä työkalua. Me voimme katkaista sormuksen, jos pääset paikanpäälle Helsinkiin. Tai muussa tapauksessa yritämme selvittää missä on sinua lähin kyseinen erikoistyökalu.