Materiaalit

Materiaalivaihtoehtoja on runsaasti: kulta eri sävyissään, platina, Damascusteräs, 316L haponkestävä teräs, zirkonium ja kaikkien näiden eri yhdistelmät. Jalokivet ja timantit ovat korkealaatuisia ja konfliktivapaita. Jalometallikorut leimataan jalometalliasetuksen edellyttämällä tavalla nimi- ja pitoisuusleimoilla. Nimileimamme on KOVA.

Kultasepänalan materiaalit 316l teräs stainless steel Petri Pulliainen

316L TERÄS

Terässeoksia on erilaisia, mutta 316L teräs on paras vaihtoehto korukäyttöön. Tämä tunnetaan yleisesti haponkestävänä tai kirurgisena teräksenä. Monipuolinen ja kestävä, mutta silti muotoiltavissa. Teräksen kestävyys ja sen kaunis väri tekevät siitä oivallisen vaihtoehdon platinalle tai valkokullalle. Terästä on miellyttävä käyttää ja timantit loistavat siinä kauniisti.

Toisin kuin yleisesti luullaan, ruostumattomasta teräksestä valmistetut seokset sisältävät nikkeliä, joka ei kuitenkaan 316L materiaalin sisältämän kromin ja molybdeenin vuoksi pysty aiheuttamaan allergisia reaktioita. Käyttämämme 316L teräs on 100 % kierrätettyä.

PLATINA

Sanotaan, että platina on kaikkien materiaalien kuningas ja monissa tapauksissa se pitääkin paikkansa. Platina 950 on monipuolinen materiaali, jota usein käytetään tilaustyönä tehdyissä vihkisormuksissa. Käytämme volframi- ja ruteniumpohjaisia platinaseoksia. Platina on suosittua sen valkoisen värin takia, eikä sitä tarvitse pinnoittaa.

Platina 600 leimaaminen ei ole sallittua Suomessa, mutta sitä käytetään laajalti kaikkialla Euroopassa. Platina 600:n kirkas kiilto yhdistettynä seoksen kovuuteen tekee siitä esimerkiksi miesten sormuksiin miellyttävän materiaalin. Se on myös edullisempaa, kuin platina 950.

Kultasepän materiaalit platina platinum material petri pulliainen
materiaali 750 kulta

KULTA 750

Puhdas kulta on kiiltävää ja pehmeää metallia, joka värinsä ansiosta erottuu kaikista muista metalleista. Kultaa seostamalla saadaan haluttua kovuutta, sävyä ja työstöominaisuuksia. Käytämme pääasiassa töissämme 750‰ kultaa. Kullasta löytyy monia eri sävyjä, kuten kelta-, pinkki-, ja rosekulta. Haluamme valita jokaiseen työhön parhaan materiaalin, värin ja seoksen. Valkokullassa käytämme ainoastaan palladiumseosta, joka ei siis sisällä nikkeliä. Haluttaessa voimme myös käyttää korkeampaa kultapitoisuutta.

DAMASCUSTERÄS

Petri on käyttänyt Damascusterästä vuodesta 1994. Damascusteräs on lähtöisin Damaskoksen kaupungista Syyriasta yli kaksi tuhatta vuotta sitten. Siitä valmistettiin esimerkiksi viikinki- ja samuraimiekkoja. Damascusteräs valmistetaan vähintään kahdesta eri teräksestä, jotka ovat taontahitsattu yhteen ja taitettu päällekkäin useita kertoja materiaalin kerrostamiseksi. Kerrokset tulevat näkyviin, kun terästä käsitellään hapolla.

Yleensä käytämme austeniittista Damascusterästä, joka on luonnostaan ruostumatonta, eikä vaadi säännöllistä huoltoa martensiittisen damascuksen tapaan. Lisäksi austeniittiseen Damascusteräkseen on mahdollista istuttaa timantteja.

Damascusteräksen pinta on aina hiukan erilainen, joten täysin samanlaista korua ei tule vastaan. Valittavana on eri kuvioista, kuten Twististä, Rosesta, Onionista tai Bluetonguesta. Pinnoittamalla Damascusteräksestä on mahdollista saada kokonaan mustaa.

damascusteräs materiaali Petri Pulliainen
Zirkonium materiaali Petri Pulliainen

ZIRKONIUM

Zirkoniumista on tullut lähes mustan pintansa vuoksi yksi meidän suosituimmista materiaaleistamme. Monet tykkäävät erityisesti mustan ja kirkkaiden timanttien tuomasta kontrastista. Zirkoniumia on käytetty paljon teollisuudessa, mutta sen hyvien ominaisuuksiensa vuoksi toimii upeasti korumateriaalinakin.

Zirkonium on erittäin vahva, muokattavissa oleva, pehmeä ja kiiltävä hopeanharmaa metalli. Sen kemialliset ominaisuudet ovat samanlaiset kuin titaanilla. Zirkonium on äärimmäisen kestävä lämpöä ja korroosiota vastaan. Se on kevyempi kuin teräs ja suhteellisen pehmeää metallia, mutta hapettuneena mustasta pinnasta tulee yhtä kova kuin safiirista. Kuten titaani, on zirkonium myös allergisoimaton vaihtoehto.

Haluatko tietää lisää
materiaaleista?

Älä epäröi ottaa meihin yhteyttä. Vastaamme mielellämme kysymyksiisi. 

Keltainen timantti Petri Pulliainen

Sijaintimme

Petri Pulliainen

Klondyke-talo
Kumitehtaankatu 5 E
04260 Kerava, Suomi

Käynti ainoastaan sovitusti.

Tel:+358-40-5112986

info@petripulliainen.com

Google Maps

By loading the map, you agree to Google's privacy policy.
Learn more

Load map