Materiaalit

Materiaalivaihtoehtoja on runsaasti: kulta eri sävyissään, platina, Damascusteräs, 316L haponkestävä teräs, zirkonium ja kaikkien näiden eri yhdistelmät. Jalokivet ja timantit ovat korkealaatuisia ja konfliktivapaita. 

Kultasepänalan materiaalit 316l teräs stainless steel Petri Pulliainen

316L TERÄS

Tunnetaan yleisesti haponkestävänä tai kirurgisena teräksenä. Monipuolinen ja kestävä, mutta silti muotoiltavissa. Toisin kuin yleisesti luullaan, ruostumattomasta teräksestä valmistetut seokset sisältävät nikkeliä, joka ei kuitenkaan 316L materiaalin sisältämän kromin ja molybdeenin vuoksi pysty aiheuttamaan allergisia reaktioita. 316L teräs on 100 % kierrätettyä.

PLATINA

Sanotaan, että platina on kaikkien materiaalien kuningas ja monissa tapauksissa se pitääkin paikkansa. Platina 950 on monipuolinen materiaali, jota usein käytetään tilaustyönä tehdyissä vihkisormuksissa. Käytämme volframi- ja ruteniumpohjaisia platinaseoksia. Platina 600 leimaaminen ei ole sallittua Suomessa, mutta sitä käytetään laajalti kaikkialla Euroopassa.

​Platina 600:n kirkas kiilto yhdistettynä seoksen kovuuteen tekee siitä esimerkiksi miesten sormuksiin miellyttävän materiaalin. Se on myös edullisempaa, kuin platina 950.

Kultasepän materiaalit platina platinum material petri pulliainen
kulta materiaali kultaseppä Petri Pulliainen

KULTA 585 JA 750

Käytämme kullan eri sävyjä ja seoksia, kuten kelta-, pinkki-, ja rosekultaa. Haluamme aina valita jokaiseen työhön parhaan materiaalin, värin ja seoksen. Valkokullassa käytämme ainoastaan palladiumseosta, joka ei siis sisällä nikkeliä. Haluttaessa voidaan myös käyttää korkeampaa kultapitoisuutta.

DAMASCUSTERÄS

Damascusterästä Petri on käyttänyt vuodesta 1994 ja hän oli tiettävästi Suomessa ensimmäinen, joka alkoi käyttämään sitä koruissa. Damacusteräksellä on mielenkiintoinen historia. Se on lähtöisin Damaskoksen kaupungista Syyriasta yli kaksi tuhatta vuotta sitten. Damascusteräs tunnetaan parhaiten viikinki- ja samuraimiekkojen materiaalina. Damascusteräs on valmistettu vähintään kahdesta eri teräksestä, jotka on hitsattu yhteen ja taitettu useita kertoja materiaalin kerrostamiseksi. Kerrokset tulee näkyviin, kun terästä käsitellään hapolla.

Valittavana on kahta erilaista Damascusterästä. Ensimmäinen Damascus on pehmeämpi ja sen kerrosten välinen kontrasti on pienempi, mutta se ei koskaan ruostu. Toinen Damascus taas karkaistaan ensin, mikä kovettaa sen, jolloin kerrosten välinen kontrasti korostuu. Tämä materiaali on kuten hyvä veitsi, joka ei saa koskaan jäädä märäksi. Esimerkiksi uimisen jälkeen, joko uima-altaassa tai meressä, koru tulee aina huuhdella puhtaalla vesijohtovedellä ja kuivata välittömästi. Ihmisen hiki ja sen happamuus voivat myös aiheuttaa teräksen pinnan muuttumisen tasaiseksi ja harmaaksi. Useimmat valitsevat jälkimmäisen, mutta valinta on aina asiakkaan.

Damascuksen pinta on aina hiukan erilainen, joten ei tule täysin identtistä korua vastaan. Käytössämme on erilaisia kuvioita, kuten Twist, Rose, Onion ja Bluetongue.

damascusteräs materiaali Petri Pulliainen
Zirkonium materiaali Petri Pulliainen

ZIRKONIUM

Zirkonium on erittäin vahva, muokattavissa oleva, pehmeä ja kiiltävä hopeanharmaa metalli. Sen kemialliset ominaisuudet ovat samanlaiset kuin titaanilla. Zirkonium on äärimmäisen kestävä lämpöä ja korroosiota vastaan. Se on kevyempi kuin teräs ja sen kovuus on samanlainen kuin kuparin, mutta hapettuneena musta pinta on yhtä kova kuin safiiri.

Haluatko tietää lisää
materiaaleista?

Älä epäröi ottaa meihin yhteyttä. Vastaamme mielellämme kysymyksiisi. 

Keltainen timantti Petri Pulliainen

Sijaintimme

Pulliainen Hi-Ends
Suomen sivuliike.

Käynti ainoastaan sovitusti.

Henry Fordin katu 5B 
00150 Helsinki
Suomi

Tel:+358-40-5112986

info@petripulliainen.com