TARINA

KULTASEPPÄ PETRI PULLIAINEN

Petrin taival kohti omaa, tunnistettavaa muotokieltä lähti Kuopion käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksesta. Kuopiosta Petri siirtyi Lahden Muotoiluinstituuttiin, josta hän valmistui vuonna 1996 kultasepäksi ja muotoilijaksi. Lahden päättötyönä Petri valmisti kokoelman korvakoruja yhdistämällä Damascusterästä ja keltakultaa. Hän on tiettävästi ensimmäinen kultaseppä Suomessa, joka käytti Damascusterästä koruissa.

Petrin ajatuksena on aina ollut viedä erityisesti miesten koruja ja tuotteita uudelle tasolle. Nyt yli 20 vuotta alalla olleena Petri uskoo onnistuneensa tehtävässään. Moni mies tälläkin hetkellä kantaa sormessaan Pulliaisen tekemään sormusta ylpeydellä.

Teräksen Petri löysi työuransa alkupuolella. Teräshän oli Petrille tuttu jo hänen lapsuutensa kylästä Sorsakoskelta, jossa toimi Hackmanin tehdas. Tehtaalla on käytetty terästä jo yli 200 vuotta. Petriä kiehtoi ajatus teräksen ja timanttien yhdistämisestä. Hän kuitenkin muisti vahvasti koulussa opettajan kertoneen, ettei teräkseen voisi timantteja istuttaa. Todistettuaan tämän väitteen vääräksi, oli Petrin urasuuntautuminen selvä. Petri halusi tehdä mahdottomasta mahdollisen.

INSPIRAATIO

Petri inspiroituu haasteista, joissa hän pääsee nousemaan työssään uudelle tasolle. Laadukas käsityö ja muotoilu, oli kyseessä sormus, huonekalu tai vaikka rakennus, toimii myös usein Petrin vaikutteina. Maskuliinisuuden ja minimalismin lisäksi Petri tuo elämäänsä runsaasti värejä. Värikkäät lasiesineet tai maalaukset voivat lumota Petrin pitkäksikin aikaa. Värit näkyvät paljon Petrin käyttämissä jalokivissä ja oikean jalokiven sävyn löytämiseen hän on aina valmis näkemään vaivaa.

KOKEMUS

1996 – 1997

Kalevala Koru Oy, hioja ja kultaseppä

1997 – 2008

Union Design

perustajajäsen, kultaseppä

2008 – 2017

Aito Helsingin

perustajajäsen, kultaseppä

2017-

Petri Pulliainen, omalla nimellä työskentely

SAAVUTUKSET

2000

Muotoilun valtiopalkinto, Union Design

2016

Vuoden kultaseppä

2018

Vuoden kaunein sormus finalisti

2019

Vuoden kaunein sormus finalisti

2019

Taito-Finlandia finalisti

Sijaintimme

Petri Pulliainen

Klondyke-talo
Kumitehtaankatu 5 E
04260 Kerava, Suomi

Käynti ainoastaan sovitusti.

Tel:+358-40-5112986

info@petripulliainen.com

Google Maps

By loading the map, you agree to Google's privacy policy.
Learn more

Load map