TARINA

KULTASEPPÄ PETRI PULLIAINEN

Petri Pulliainen valmistui kultasepäksi ja muotoilijaksi vuonna 1996 Lahden Muotoiluinstituutista. Päättötyön yhtenä osana Petri valmisti korvakorut Damascusteräksestä. Työn aikana hän paneutui miesten korujen käytön historiaan. Tästä lähtikin innostus viedä miesten koruja ja tuotteita aivan uudelle tasolle. Petrin korut tunnistaakin minimalismista ja maskuliinisuudesta, jota moni suomalainen arvostaa.

Työuransa alkuvaiheissa Petri törmäsi teräkseen. Teräs oli Petrille tuttu jo hänen lapsuutensa kylästä Sorsakoskelta, jossa toimi Hackmanin tehdas. Tehtaalla on käytetty terästä jo yli 200 vuotta.

Vaikka koulussa opettajat olivat sanoneet, ettei teräkseen voi istuttaa timantteja, todisti Petri asian olevan toisin. Näin Petri löysi oman intohimonsa.

Petri on äärimmäisen ekstrovertti ihminen. Hän pitää korkeatasoisista ruuista ja juomista. Petri rentoutuu matkustelemalla ja tutustumalla erilaisiin arkkitehtuureihin. Värit ovat tärkeitä Petrin elämässä ja välillä tuntuukin, että oikean sävyisen kiven löytäminen on isompikin haaste. Petri on myös hyvin eläinrakas ja pajakoirana saattaakin päästä tapaamaan innokasta Capoa. Tiede ja historia kiehtovat ja päähän tuntuukin tarttuneen enemmänkin turhaa nippelitietoa, jota Petri yrittää kovasti päästä oikeassa tilanteessa käyttämään.

KOKEMUS

1996 – 1997

Kalevala Koru Oy, hioja ja kultaseppä

1997 – 2008

Union Design

perustajajäsen, kultaseppä

2008 – 2017

Aito Helsingin

perustajajäsen, kultaseppä

2017-

Petri Pulliainen, omalla nimellä työskentely

SAAVUTUKSET

2000

Muotoilun valtiopalkinto, Union Design

2016

Vuoden kultaseppä

2018

Vuoden kaunein sormus finalisti

2019

Vuoden kaunein sormus finalisti

2019

Taito-Finlandia finalisti

Sijaintimme

Pulliainen Hi-Ends
Suomen sivuliike.

Käynti ainoastaan sovitusti.

Henry Fordin katu 5B
00150 Helsinki
Suomi

​Tel:+358-40-5112986

info@petripulliainen.com